tirsdag 11. januar 2011

Knall gode havrebrød

Skal du bake brød, bør du prøve disse havrebrødene! Kjempe gode og saftige! Anbefales på det sterkeste!

Til 3 brød trenger du:

9 dl vann, ca 30 grader
750 gram hvetemel
150 gram sammalt rug, fin
150 gram sammalt hvete, grov
375 gram havregryn
25 gram havsalt
25 gram honning
15-25 gram fersk gjær

Bland alle ingrediensene, men hold igjen på litt av hvetemelet. Kjør deigen i ca 4 minutter i kjøkkenmaskinen og juster med melet du har holdt tilbake. Kjør den i ytterligere 5 minutter, til du får en smidig deig med blank overflate. Havregrynene absorberer mye væske og deigen skal derfor være ganske løs før den settes til heving.

La deigen heve i ca 1,5 time, til dobbel størrelse. Del deigen i tre like emner, form til kuler som du lar hvile på bakebordet i ca 20 minutter. Form deretter kulene til brød. Ha litt havregryn på en tallerken, ha vann på hendene og fordel vann over hele brødet og rull det deretter i havregrynene.


Legg deretter brødet i en smurt brødform eller på et bakepapirkledt stekebrett. La brødene etterheve under plast eller klede til dobbel størrelse. Stekes på nederste rille ved 220 grader i ca 35-45 minutter, til brødene er gyldenbrune. Avkjøl brødene på rist.Bilder og oppskrift er fra Trines mektige matblogg. Anbefaler virkelig at dere besøker hennes matblogg! Trykk HER for å komme til bloggen!

post signature

3 kommentarer:

  1. mmm vann i munnen. Jeg må begynne å bake mer:)

    SvarSlett
  2. Hei igjen... Jeg har kikket på bloggen din og falt pladask for ytterdren deres i svart! Den var bare såå fin og jeg likte godt de 4små vinduene:) Kan jeg spørre om ca pris?

    SvarSlett