torsdag 16. september 2010

Trenger gode tips!!

Ble anbefalt å vaske trekkene på stolen, fotskammelen og sofaene før jeg hadde de på... Men så utålmodig som jeg var, så gjorde jeg ikke det... De trekker jo til seg alt som er. Og attpåtil så har vi ei sort katte...Så jeg blir veldig glad om noen har noen gode råd/tips til vasking av trekk til ektorp. Stivelse til stryking, tørketrommel, impregnering eller lignende. Tar imot alle tips med stor takk! :)

Ha en fin torsdag!

post signature

2 kommentarer:

 1. Vi kjøpte Ektorp i fjor sommer. Siden vi den gang hadde mye sort i leiligheta så valgte vi sorte trekk. Med 2 langhåra pusekatter i hus så viste det seg å ikke være lurt i det hele tatt! Etter et par uker så måtte vi tilbake til ikea og da kjøpte vi trekk i idemo beige. Det er genialt i og med at små hår ikke synes. Jeg støvsuger sofaene (og resten av leil) 2 ganger pr uke. Om en av kattene har klart å få seg en hel natts søvn i sofaen eller stolen så synes det at den har liggi der og da bruker jeg kun hånden i en sirkel bevegelse for å samle opp hårene. Det kan være at det funker fint med en microfiberklut også (men sånt har jeg ikke i hus siden sambo ikke tåler dem).

  Når det gjelder vask så har jeg hatt trekkene rett på sofaen uten vask første gangen etter de var kjøpt. Vasker trekkene ved behov. Den første hele runden med vask av alle trekkene lot jeg trekkene få lufttørke. Det var ingen suksess! Så nå i høst når jeg vasket så hadde jeg på trekkene på sofaene mens de var våte (har sentrifuge på 1600 så de er ganske tørre når de kommer ut da). Trekkene blir da mer slette og finere å se til. Man kan "strekke" dem for å fjerne evt rynker nede.

  Ellers så vasker jeg trekkene på 60 grader (i små porsjoner). 2-3 putetrekk pr maskin. De store trekkene som går over hele tre-seter vasker jeg ett og ett.

  Da tror jeg ikke jeg har noe mer å tilføye her ;)

  Ha en fin kveld og lykke til med trekkene! (de er kjempe lekkre i hvitt men jeg tørr rett og slett ikke ;)

  SvarSlett
 2. Hei! Takk for svar!

  Har nå vasket ett trekk og jeg stryker det med en gang maskina er ferdig. Har bare 1400 o/min på min, så jeg syns de var litt for våte. Tenkte jeg skulle ha de rett på jeg også. Ser ut som dette blir bra. Litt mye jobb, men ellers bra. :)

  Katta har ikke blitt helt husvarm enda. Så jeg venter på at hu skal finne sin faste liggeplass, å da blir det nok teppe på henne. Billige flistepper som det bare er å kaste når de er klar for utskifting. :)

  Ha en fin kveld!

  SvarSlett